Web Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

TKGM tarafından 2017 yılında işleme alınan web tapu sistemi, vatandaşların işlerini hızlı şekilde yapmalarına yardımcı olurken, tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu da azalttı. Web tapu sistemi doğrudan TKGM web sitesi üzerinden, e-Devlet şifresi ile kullanılabiliyor. Bu sistem üzerinden başvuru işlemlerinizi hızlı şekilde tamamlamanız mümkün. Web tapu sistemini ilk kez kullanan ve web tapu randevusu almak isteyen vatandaşlar aşağıdaki işlem adımlarını takip edebilir.

Web Tapu Randevu İşlemleri

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü artık şubeler üzerinden başvuru kabul etmiyor. Bu yüzden tapu işlemleriniz için randevu almak istediğinizde 181 numaralı telefonu aramanız ya da web tapu sistemini kullanmanız gerekli. Bilmeyenler için Webtapu Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz. Web tapu sisteminden randevu almak için izlemeniz gereken işlem adımları ise şu şekilde:

Sisteme Giriş Yapma ve Kayıt İşlemleri

Öncelikle https://webtapu.tkgm.gov.tr/ üzerinden web tapu sisteminin sitesine gitmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bireysel giriş, kurumsal giriş ve for foreigner (yabancılar için) olmak üzere üç seçenek bulunur. Buradan kendinize göre bir seçim yapabilirsiniz fakat biz burada bireysel giriş üzerinden ilerledik.

Bireysel giriş butonuna tıkladıktan sonra sisteme giriş yapabilmek için size iki farklı yöntem sunulur: Web tapu sistemi şifrenizle giriş yapmak ve e-Devlet şifrenizle giriş yapmak. E-Devlet şifreniz ile giriş yapmak için öncelikle T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. T.C. kimlik numaranızı girip giriş butonuna tıkladıktan sonra sistem sizi e-Devlet giriş ekranına yönlendirir. Burada da T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra web tabu sistemine giriş yapmış oluyorsunuz.

Kişisel Bilgileri Güncelleme

Sistemi kullanabilmek için sistemdeki telefon numarası ve e-posta bilgilerini güncellemeniz istenir. Bu bilgileri sağladıktan sonra, sağ alt kısımda bulunan kaydet seçeneğine tıklayabilir ve tekrar anasayfaya dönebilirsiniz.

Başvuru Yapma ve İşlem Türünü Seçme

Anasayfada bulunan “Başvuru yap” butonuna tıkladığınızda sistem sizi işlem türü seçimine yönlendirir. Burada tapu işlemleri, kadastro işlemleri, Osmanlıca belgeler ve eski kayıt belge işlemleri, harita işlemleri olmak üzere 4 farklı işlem türü bulunur ve her birinin altında yapmak istediğiniz işlemi belirten farklı butonlar mevcuttur. Örneğin tapu işlemleri altında satış, ipotek, satış-ipotek ve diğer işlemler olmak üzere 4 farklı buton vardır. Yapmak istediğiniz işlemi seçtikten sonra alt kısımda bulunan “ileri” butonu ile devam edebilirsiniz.

Başvuru Sürecini Tamamlama

Bu noktadan itibaren izlemeniz gereken adımlar şu şekilde ilerler:

  • Karşınıza çıkan listeden işlem yapmak istediğiniz taşınmazı seçin ve ilerleyin,
  • İşlem yapmak istediğiniz müdürlüğü seçin ve ilerleyin,
  • Kimlik bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edin ve ilerleyin,
  • Taraf bilgilerinde gerçek kişi ya da tüzel kişi seçeneği bulunur; şahıslar için gerçek kişi, şirketler için tüzel kişi seçeneğine tıklayarak ilerleyin,
  • İşlemin tarafınızdan mı yoksa bir vekil aracılığıyla mı yapıldığını işaretleyin ve ilerleyin,
  • Alıcının kimlik numarasını ve kişisel bilgilerini girin ve ilerleyin,
  • Belediyeden alınmış olan beyan değeri belgesinde yazılı olan bedeli ve gayrimenkulü satın aldığınız bedeli girerek ilerleyin,
  • DASK poliçesi sahibinin kimlik numarası ile poliçe numarasını; işlemin ipotekli olarak gerçekleştiriliyor olması durumunda ipotek belgesi üzerinde yazan ipotek bedelini girin ve ilerleyin,
  • Bilgilendirme metnini okuyun ve “başvuruyu tamamla” butonuna tıklayın.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra ekranda başvuru numaranız ve başvuru sıranız gösterilir. Başvurularınızın durumunu ve gerektiği durumlarda iptal işlemlerini, anasayfada bulunan “başvuru takip” sekmesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca başvurunuz ile ilgili tüm bilgiler hem SMS hem de e-posta yoluyla sizinle paylaşılır.

JobBox
JobBox